SEDEF SENAR

Sedef Senar

“Daimi bir öğrenciyim” – sosyal medya ve Infleuncer Marketing ile birlikte iletişim sektöründe olan gelişmeleri düşünün. Sıradanlaşmamak için öğrenmeye devam etmek gerekir. “Her şeyi bildiğini düşünüyorsan, bir şeyi ıskalıyorsundur.”

 

“Kariyerimi köklü değişimler geçiren kurumlarda oluşturdum. Bu nedenle eski usulde iş yapmak benim düşünce sürecime dahil değildir.”

Medya Çılgınlığı

Profesyonel hikayem, 90’lı yıllarda medya sektöründeki büyük gelişim ve ilerlemeyle başladı. Sektördeki sekiz yılım boyunca, yeniden yapılanma ve köklü değişim geçirerek lider konumuna gelen dergi gruplarının - Sabah, Hürriyet - ve gazetelerin - Radikal, Posta, Fanatik - pazarlama ve reklam satış faaliyetlerini yönettim. Bu dönem, sektörler arasındaki dinamikleri anlamak, farklı satış ve algı yönetimi yollarını öğrenmek adına değerli bir deneyim oldu.

Sekiz yıl geçirdiğim medya sektörü, beni mezun olduğum Gıda Mühendisliği bölümü üzerine pazarlama – reklam kariyerim doğrultusunda eğitim almaya yönlendirdi. Bu hedefle, California Berkley Üniversitesi’nde Pazarlama ve Reklam Sertifika Programı’nı tamamladım. Bu süre boyunca, San Francisco’da Young & Rubicam Reklam Ajansı’nda medya satın alma ve planlama departmanında staj yaptım.

Değişim Sürecindeki Kurumlar

Yeni milenyumla birlikte, marka yönetimine olan tutkumu beslediğim, banka, petrol, kozmetik, sağlık ve şarap sektörleri gibi, kariyerimin 10 yılından fazlasını geçireceğim kurumsal dünyaya geçiş yaptım.

Interbank’ın reklam ve halkla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı olarak, kurumsaldan bireysel bankacılık konumlandırmasına geçiş sürecine ve başarılı lansman stratejileriyle bireysel bankacılık ürünlerine olan talebin artışına katkıda bulundum.

Türkiye’nin ekonomik politikasında bir dönüm noktası olan özelleştirme, profesyonel dünyada durmak bilmeyenlere büyük iş olanakları sağladı. Özelleştirilen ilk ve en büyük şirketlerden biri olan, sektörünün önde gelen isimlerinden Petrol Ofisi’nin kurumsal iletişim yöneticisi olarak, ihtiyaç duyulan algı ve itibar yönetimiyle, rekabetçi ve müşteri-bazlı bir şirket olarak konumlandırılma sürecini yönettim.

Petrol sektöründen kozmetik dünyasına geçiş yaparak, L’Occitane en Provence için satış ve pazarlama yöneticiliğini üstlendim. Sektör içerisinde markayı rakiplerinden farklı konumlandıracak “doğal kozmetik” kampanyası ile Türkiye lansmanını gerçekleştirdim. Daha sonra sağlık sektörüne geçiş yaparak, Anadolu Sağlık Merkezi ve Johns Hopkins Medicine İşbirliği’nin marka farkındalığını arttırmak için pazarlama stratejileri üzerine çalıştım. Son olarak da bir ilaçtan diğerine, pazarlamadan sorumlu olduğum Kavaklıdere Şarapları’na geçiş yaptım.

Özgürlüğe Giden Tat

Kurumlara dışarıdan hizmet verme kararımla, PR Ekstra için danışman ortak olarak çalışmak, satış ve pazarlamada etkinlik sağlamaya ihtiyacı olan farklı müşterilerle deneyimlerimi paylaşmamı sağladı. Bu sayede otomotiv yan sanayiinden kozmetiğe, Dr. Öz Show, MG Gülçiçek Uluslararası Esans Şirketi, TT Çelikyay ve Boybeyi Mücevher gibi birbirinden farklı markalarla çalışmaya devam ettim.

Tutkuyu Beslemek

2010 yılında kendi işime imza atmaya kararlı bir şekilde, Stratejist İletişim Danışmanlık şirketini kurdum. 2013 yılında ajansımız Nielson Raporu’na göre en iyi ilk yüz ajans arasına girmeyi başardı. Pazarlamanın her alanında var olma vizyonumla birlikte, Gregory Taylor’un kurucusu olduğu pazarlama odaklı mimari ve tasarım danışmanlığı şirketi Tenzing Studio’nun İstanbul ofisini açtım.

Şimdi, kendi yaratıcı ekibimle birlikte yapmayı sevdiğim ve başarılı olduğum işi, detaycı bakışıma özgürlük tanıyarak ve yenilikçi fikirleri besleyerek yapıyorum.