Her şeyin saniyeler içerisinde tüketildiği dijital dünyada fazladan bir kelime bile başarısız olmanıza neden olabilir. Derdinizi anlatmak için kurduğunuz uzun cümleler, uzadıkça uzayan blog yazıları maalesef artık işe yaramıyor.
İçerik her şeydir! Bu cümleyi daha ne kadar tekrar edebiliriz bilmiyoruz ancak işin sırrı burada yatıyor. Her şeyin saniyeler içerisinde tüketildiği dijital dünyada fazladan bir kelime bile başarısız olmanıza neden olabilir. Derdinizi anlatmak için kurduğunuz uzun cümleler, uzadıkça uzayan blog yazıları maalesef artık işe yaramıyor. Bu durumda stratejinizi görseller üzerinden oluşturmanız yapacağınız en akıllı hamle olacaktır. Nasıl mı?
1- İnfografiklere hak ettiği değeri verin:
Araştırmalar gösteriyor ki infografikler sosyal medyadaki tüm içeriklerden 3 kat daha fazla etkileşim alıyorlar. İnsanlar herhangi bir konu hakkında bilgi sahibi olmayı seviyorlar belki ama çok fazla okumayı da sevmiyorlar. zaten infografikler de bunu kolaylaştırmak için var :) (Sıkıcı ya da ‘nerd’ infografikler konumuzun dışında)
2- Kullanıcı içeriklerini derleyin:
Takipçilerinizle ne kadar iletişime geçerseniz onlar da bir o kadar size ait içerik paylaşacaktır. Neredeyse tüm sektörler için geçerli olan bu tutumun bir sonraki adımı da onlara ait içeriklere kendi sayfalarınızda yer vermeniz.
3- Kişiselleştirin:
Yine araştırmalar gösteriyor ki, görseller takipçi etkileşimini etkileyen en önemli unsur. Sosyal medya stratejiniz çoğunluklu görsel içeriyorsa, takipçilerinizin sürekli aynı konseptli içerik görselleri görmemeleri için farklılıklar yaratmanız gerekiyor. Böylece otomatik olarak içerik üreten bir “makine” algısından oluşturmadan daha sıcak ve samimi bir duruş sergilemiş olacaksınız.
Ayrıca, markanızın odağını “insan”a çevirip, çalışanların fotoğraflarını paylaşmaktan çekinmeyin. Bu strateji takipçilerinizin markanıza kendisini daha yakın hissetmesini sağlayacaktır.
4- Stock’lamalı mı, Stock’lamamalı mı?
Evet Stock fotoğrafları sevmiyoruz ancak bazen çok mu haksızlık ediyoruz dersiniz? Çünkü nadirde olsa bu havuzun derinliklerinde gerçekten işinize yarayabilecek görsellerle karşılaşabiliyorsunuz. Korkmayın, indirin. Ancak kendi kimliğinize uygun şekilde kullanın. Kesin photoshop’ta düzenleyin ancak en önemlisi yüksek kalitede bir görsel edinin.
5- Video içerikler:
Güzel fotoğraflar çekecek iyi bir göze sahip değilseniz videolara şans verin. İşinizle, ekibinizle ilgili videolar çekin.
Sonuç: İçerik pazarlamasında görsellerin kullanımı kolaydır, ancak gerçekten etkileşime giren ve katılımı büyük ölçüde artıran görseller oluşturmak bazen cidden içinden çıkılması zor bir hal alabilir. Panik yok :) Yukarıda sıraladığımız bilgilerin de yardımıyla zaman içerisinde hangi görsellerin işe yarayıp yaramadığını anlayarak stratejinizi oluşturabilirsiniz. Zafer yakındır!